Stáhněte si loga(.zip)

Základní logo(.png)

Výroční zprávy

Potřebujete fotografie nebo další informace? Neváhejte kontaktovat naše kolegy!

O Diakonii ČCE

Diakonie ČCE je druhá největší nestátní organizace v České republice, která poskytuje sociální, zdravotní a vzdělávací služby a občanskou pomoc.

Denně pomáhá tisícům klientů v nepříznivých životních situacích – od rané péče, pomoci rodinám s dětmi s postižením, přes provoz nízkoprahových zařízení, azylové domy, občanské poradny, chráněné dílny a podporovaná pracoviště až po seniorská zařízení či hospic pro umírající. Dále Diakonie poskytuje humanitární pomoc (povodně) a zabývá se rozvojovou spoluprací v zahraničí.

Diakonie ČCE poskytuje 152 různých služeb ve 13 krajích přes 27 středisek a 8 škol. Pracuje zde přes 1500 zaměstnanců a 1000 dobrovolníků.

O Středisku humanitární a rozvojové spolupráce

Práce Diakonie se uskutečňuje přes jednotlivá střediska a speciální školy – je jich 35. Střediska poskytují sociální, zdravotní a vzdělávací služby a pracují na území celé České republiky.

Časem bylo ale jasné, že je potřeba reagovat také na potřeby lidí v zahraničí.

Proto v roce 2011 vzniklo naše Středisko humanitární a rozvojové spolupráce, jeden z nejmladších členů rodiny Diakonie.

Jako jediné středisko se věnujeme humanitární a rozvojové práci v zahraničí a propojujeme české a zahraniční organizace a odborníky. Jsme schopni zasáhnout na místě humanitární katastrofy a rychle reagovat. V minulosti jsme tak pomohli například po tajfunu na Filipínách nebo po zemětřesení v Nepálu.

Čtěte víc o jednotlivých oblastech práce střediska.

I novináři mohou přispívat!