KDO JSME

Diakonie ČCE poskytuje sociální, zdravotní a vzdělávací služby v celé České republice. Zřizovatelem Diakonie je Českobratrská církev evangelická, ČCE.

V roce 2011 vzniklo Středisko humanitární a rozvojové spolupráce. Středisko převzalo koordinaci pomoci při povodních v ČR, které se Diakonie věnovala od roku 1997. Jako jediné středisko Diakonie se věnuje také humanitární a rozvojové práci v zahraničí.

CO DĚLÁME

(a naše další weby)

• poskytujeme humanitární pomoc v České republice, především při povodních, povodne.diakonie.cz,
  • spolupracujeme v ČR s obcemi, které chtějí být připravené na povodně, odolnaobec.cz,
  • pomáháme v uprchlických táborech a při humanitárních katastrofách ve světě, například v Myanmaru, postnisbirka.diakonie,
  • organizujeme zahraniční rozvojovou práci, (píše o ní například z Kambodži naše kolegyně Kamila Šimková, kamilavkambodži.cz),
  • školíme dobrovolníky v ČR a vysíláme dobrovolníky do zahraničí, diaconiavolunteer.com,
  • vzděláváme veřejnost v problematice rozvojové spolupráce a humanitární pomoci,
  • připravujeme semináře a materiály pro učitele základních a středních škol v oblasti globálního rozvojového vzdělávání, ucimespolu.cz,
  • spolupracujeme s dalšími organizacemi v ČR i v zahraničí, např. s firmami KOMA Modular, koma.diakonie.cz, a Tempish, inlinefordevelopment.org.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016

Fotografie, tvář člověka někdy sdělí víc než čísla.

V obrazové části výroční zprávy si prohlédnete fotky a přečtete 4 příběhy lidí z míst, kde spolupracujeme.
A pokud vás zajímají přesné údaje, grafy a čísla, tak ty najdete ve 2. části zprávy.

Prosíme vás o trpělivost, zpráva se chvíli načítá, protože jsme chtěli zachovat fotografie v dobrém rozlišení.

výroční zpráva 2016

VZ titulka

3 PILÍŘE, NA KTERÝCH STAVÍME:

práce a samostatnost,

aby ženy a muži nebyli závislí na pomoci zvenku, ale dokázali se časem o sebe a své rodiny postarat samostatně a žili důstojně,

malé komunity,

abychom pracovali na určitém místě a s přehledným množstvím lidí, kteří pak získané know-how předají dál,

partneři v místě,

aby nám řekli, kdo potřebuje podporu nejvíc a jak můžeme konkrétním lidem opravdu účinně pomoci k soběstačnosti.

VIZE, MISE A HODNOTY

Tady se dozvíte, co je pro naši práci důležité.

čím se řídíme

NAŠI LIDÉ

13 lidí, kteří pracují na tom, aby se vaše dary dostaly na správné místo.

Podívejte se na nás

PARTNEŘI

Spolupráce s partnery = účinnější podpora konkrétních lidí.

Podívejte se, kolik různých organizací s námi spolupracuje.

naši partneři

HISTORIE

Diakonie ČCE byla znovuobnovena 1. června 1989 jako zvláštní zařízení církevní služby Českobratrské církve evangelické.

Navázala na činnost České Diakonie, která vznikla v roce 1903 a pracovala až do roku 1952.

Diakonie a myProcenta práce Diakonie v ČR a zahraničí

Práce Diakonie se uskutečňuje přes jednotlivá střediskaspeciální školy – je jich přes 30. Střediska poskytují sociální, zdravotní a vzdělávací služby a pracují na území celé České republiky.

Časem bylo ale jasné, že je potřeba reagovat také na potřeby lidí v zahraničí.

Proto v roce 2011 vzniklo naše Středisko humanitární a rozvojové spolupráce, jeden z nejmladších členů Diakonie.
Jako jediné středisko se  věnujeme humanitární a rozvojové práci v zahraničí a propojujeme české a zahraniční organizace a odborníky. Jsme schopni rychle reagovat v případě humanitární katastrofy. V minulosti jsme pomohli finančně přes naše partnery na místě například po tajfunu na Filipínách nebo po zemětřesení v Nepálu.

NEZISKOVKA ROKU 2014 A 2015

V roce 2014 jsme se poprvé přihlásili do soutěže Neziskovka roku. Během hodnotícího procesu jsme prošli vnitřními audity. Odborníci ocenili naši činnost a umístili jsme se na 2. místě v kategorii středně velkých neziskovek.

V roce 2015 jsme se umístili na 3. místě Neziskovky roku, tentokrát už v kategorii velkých neziskovek, za Sdružením Linka bezpečí a Ratolestí Brno.

Z obou ocenění máme radost!

TADY NÁS NAJDETE:

Diakonie Českobratrské církve evangelické
– Středisko humanitární a rozvojové spolupráce

Belgická 22

e-mail: spolu@diakonie.cz
web: diakoniespolu.cz
Facebook: Diakonie ČCE – Středisko humanitární a rozvojové spolupráce

Bankovní spojení: ČSOB Praha 5, č.ú. 247389871/0300

A nebo přijďte na návštěvu: najdete nás v pracovních dnech mezi 9.00–16.30 hod ve 3. patře v Belgické 22. Uvaříme vám dobrou kávu.
Schůzku si můžete sjednat také jednotlivě s našimi milými kolegy a kolegyněmi.