Diakonie ČCE poskytuje sociální, zdravotní a vzdělávací služby v celé České republice. Zřizovatelem Diakonie je Českobratrská církev evangelická, ČCE.

V roce 2011 vzniklo Středisko humanitární a rozvojové spolupráce.

Středisko převzalo koordinaci pomoci při povodních v ČR, které se Diakonie věnovala od roku 1997.

Jako jediné středisko Diakonie se věnuje také humanitární a rozvojové práci v zahraničí.

co děláme

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2016

Fotografie, tvář člověka někdy sdělí víc než čísla.

V obrazové části výroční zprávy si prohlédnete fotky a přečtete 4 příběhy lidí z míst, kde spolupracujeme.
A pokud vás zajímají přesné údaje, grafy a čísla, tak ty najdete ve 2. části zprávy.

Prosíme vás o trpělivost, zpráva se chvíli načítá, protože jsme chtěli zachovat fotografie v dobrém rozlišení.

výroční zpráva 2016

VZ titulka

3 PILÍŘE, NA KTERÝCH STAVÍME:

práce a samostatnost,

aby ženy a muži nebyli závislí na pomoci zvenku, ale dokázali se časem o sebe a své rodiny postarat samostatně a žili důstojně,

malé komunity,

abychom pracovali na určitém místě a s přehledným množstvím lidí, kteří pak získané know-how předají dál,

partneři v místě,

aby nám řekli, kdo potřebuje podporu nejvíc a jak můžeme konkrétním lidem opravdu účinně pomoci k soběstačnosti.

VIZE, MISE A HODNOTY

Tady se dozvíte, co je pro naši práci důležité.

čím se řídíme

NÁŠ TÝM

13 lidí, kteří pracují na tom, aby se vaše dary dostaly na správné místo.

Chci o vás vědět víc

PARTNEŘI

Spolupráce s partnery = účinnější podpora konkrétních lidí.

Podívejte se, kolik společností s námi spolupracuje.

To chci vidět

HISTORIE

Diakonie ČCE byla znovuobnovena 1. června 1989 jako zvláštní zařízení církevní služby Českobratrské církve evangelické.

Navázala na činnost České Diakonie, která vznikla v roce 1903 a pracovala až do roku 1952.

Rodina Diakonie a my

Procenta práce Diakonie v ČR a zahraničí

Práce Diakonie se uskutečňuje přes jednotlivá střediskaspeciální školy – je jich přes 30. Střediska poskytují sociální, zdravotní a vzdělávací služby a pracují na území celé České republiky.

Časem bylo ale jasné, že je potřeba reagovat také na potřeby lidí v zahraničí.

Proto v roce 2011 vzniklo naše Středisko humanitární a rozvojové spolupráce, jeden z nejmladších členů rodiny Diakonie. Jako jediné středisko se  věnujeme humanitární a rozvojové práci v zahraničí a propojujeme české a zahraniční organizace a odborníky. Jsme schopni zasáhnout na místě humanitární katastrofy a rychle reagovat. V minulosti jsme tak pomohli například po tajfunu na Filipínách nebo po zemětřesení v Nepálu.

Neziskovka roku 2014 a 2015

V roce 2014 jsme se poprvé přihlásili do soutěže Neziskovka roku. Během hodnotícího procesu jsme prošli vnitřními audity. Odborníci ocenili naši činnost a umístili jsme se na 2. místě v kategorii středně velkých neziskovek. Můžeme tedy říci, že jsme zdravě řízená organizace a naše aktivity, včetně finančních, jsou transparentní.

V roce 2015 jsme se umístili na 3. místě Neziskovky roku, tentokrát už v kategorii velkých neziskovek, za Sdružením Linka bezpečí a Ratolestí Brno.

Z obou ocenění máme radost!

Tady nás najdete:

Diakonie Českobratrské církve evangelické – Středisko humanitární a rozvojové spolupráce

Belgická 22

e-mail: spolu@diakonie.cz
web: diakoniespolu.cz
Facebook: Diakonie ČCE – Středisko humanitární a rozvojové spolupráce

IČ: 73 63 53 83

Bankovní spojení: ČSOB Praha 5: 247389871/0300

A nebo přijďte na návštěvu: najdete nás v pracovních dnech mezi 9.00–16.30 hod ve 3. patře v Belgické 22. Uvaříme vám dobrou kávu.
Schůzku si můžete sjednat také jednotlivě s našimi milými kolegy a kolegyněmi.