Zadarmo a ve svém volnu

Proč lidé pracují jako dobrovolníci? Protože je to baví, něco umějí nebo chtějí někde pomoci. Leccos se přitom naučí a poznají nové lidi. Je to dobře strávený čas.

Kde můžete dobrovolnicky pracovat?

V Česku po povodních

Někteří dobrovolníci odklízejí trosky a pomáhají obyvatelům zaplavených domů s úklidem, jiní, zaměstnanci ostatních středisek Diakonie, nabízejí zasaženým lidem profesionální psychosociální pomoc. Máme síť už víc než 700 dobrovolníků, kterým nabízíme školení a připravujeme je na pomoc při příštích povodních.

POVODNE.DIAKONIE

V zahraničí

Vysíláme dobrovolníky k našim partnerským organizacím v zahraničí. Dobrovolná služba obvykle trvá půl roku až rok. Máme certifikaci EU Aid Volunteers a spolupracujeme i v rámci EVS. Chcete s námi vyjet za hranice? Napište Olze Rozsívalové nebo vyplňte formulář vpravo.

DIACONIAVOLUNTEER

Ve středisku v Praze, v Belgické 22

Dlouhodobé stáže v oddělení PR a fundraisingu: nabízíme půlroční stáže (10–20 hodin týdně) pro studenty a absolventy. Naučíte se správu sociálních sítí, psaní příspěvků, základy péče o dárce a správy databáze kontaktů. Dobrovolníci pro nás také překládají texty, dělají korektury textů nebo oslovují umělce kvůli benefiční aukci.

Jednorázově

Příležitostná výpomoc na akcích pro veřejnost: jezdíme na festivaly, pořádáme dny otevřených dveří a různé osvětové akce. Využijeme šikovné ruce i lidi, kteří se budou starat o návštěvníky.

Chcete se přidat? Nechte nám svůj kontakt ve formuláři vpravo, ozveme se vám.

Články o dobrovolnících