Ženy na cestě od závislosti k soběstačnosti

Podporujeme ženy v Etiopii a Zambii, aby se dokázaly uživit sebe i své děti a nebyly závislé na cizí pomoci. Ještě před vznikem našeho střediska, od roku 2008, spolupracovala Diakonie se ženami a mladými lidmi v etiopském Bahir Daru.

Etiopie

Bahir Dar

Na severu Etiopie, ve městě Bahir Dar jsme podporovali v letech 2008–2016 ženy, které žijí bez muže, pečují o děti a jsou závislé na cizí pomoci. Základ je školení v podnikatelských dovednostech a asi 6 000 birrů do začátku podnikání.

ŽENY V BAHIR DARU

Chuko

TEMPISH, český výrobce bruslí, skatebordů a dalšího sportovního vybavení, a Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie spojily síly. TEMPISH věnuje z každého páru prodaných bruslí 3 Kč na některý z projektů Diakonie. Právě teď stavíme mlýn na kukuřici v Etiopii.

STAVÍME MLÝN

Zambie

60 % obyvatelstva Zambie žije v chudobě a 42 % dokonce v extrémní chudobě. Ta postihuje většinou ženy, které tvoří polovinu obyvatelstva Zambie. Na rozhodování v obcích, městech a dalších úrovních společnosti nemají ženy ale téměř žádný vliv, také proto, že velmi často neumí číst, psát ani počítat. Také proto těžko hledají práci.

EKONOMICKÁ SOBĚSTAČNOST

ŽENY VE VEDENÍ