7. 3. 2017 – Smysl postní sbírky je podpořit lidi ve světě. V minulosti Diakonie často přijímala pomoc ze zahraničí, teď můžeme pomoc předat dál. Letos adresujeme naši podporu dětem a dospělým v uprchlických táborech na západě Myanmaru/Barmy.

Postní sbírka probíhá vždy v období půstu před Velikonoci, letos podesáté, od 1. března do 15. dubna. V posledních letech sbírka pomohla ženám samoživitelkám v Etiopii a dětem a dospělým v uprchlických táborech na severu Iráku.

Proč Barma?

V 60 táborech ve státě Rakhine na západě Barmy žije po konfliktech v roce 2012 kolem 140 000 tzv. „vnitřních uprchlíků“, tedy lidí, kteří prchají ve vlastní zemi. Od roku 2014 zde Středisko humanitární a rozvojové spolupráce působí společně s Lutheran World Federation a věnuje se především prevenci požárů a distribuci balíků s materiální pomocí (nádobí, oblečení, moskytiéry). Letos se zaměříme na vzdělávání dětí a podporu zemědělství.

Podmínky v táborech jsou velmi obtížné. Naši kolegové navštívili tábory v listopadu 2016 a přivezli naléhavé prosby o pomoc. Proto jsme se rozhodli postní sbírku 2017 věnovat právě lidem v Barmě.

Co chceme dokázat v roce 2017?

co chceme dokázat v Barmě v roce 2017

Všechno o Barmě/Myanmaru a postní sbírce se dozvíte na webu Barvy Barmy – Postní sbírka 2017

barmské děti ve škole