13. 9. 2016 – 150 uměleckých děl zdobí dočasně prostory našeho střediska. Ovšem 2. listopadu 2016 je všechna můžete vidět na jednom místě, na Novoměstské radnici, a kterékoli z nich může být vaše. V 18.30 začíná benefiční akce uměleckých děl.

Dobré věci nevzniknou samy od sebe. Je za nimi souhra lidí, událostí, rozhodnutí.

Za námi je zatím hodně psaní, telefonování a setkání s malíři, grafiky, ilustrátory, sochaři, studenty UMPRUM i slavnými autory. Před námi jsou lidé, kterým vydražená díla, respektive získané peníze pomohou najít práci, která je uživí v jejich zemi. V Etiopii, Iráku, Sýrii nebo Kambodži.

Uprostřed, tedy mezi námi a lidmi v jiných zemích, jste vy, kdo jim svým rozhodnutím vydražit umělecké dílo pomůžete.

Co tedy můžete vydražit a odnést si domů?

Skleněného anděla od Bořka Šípka, jehož díla vlastní třeba také například Mick Jagger, Bob Dylan nebo Karl Lagerfeld. Fotografii Jindřicha Štreita nebo malbu mladého malíře Tomáše Tichého, litografii Petra Nikla či obraz Krištofa Kintery. Kolorovaný lept Dívka a nekonečno Jiřího Anderleho, obraz Zlatý den v New Londonu od Borise Jirků nebo tisk od Lény Brauner. Mezi světově proslulými jmény najdete díla studentů a mladých absolventů výtvarných škol, kteří mají svoje nejslavnější chvíle ještě před sebou.

Zveme vás srdečně na DOBROU AUKCI v  Novoměstské radnici.

Všechna dražená díla si můžete prohlédnout na dražebním portálu LiveBid.

Je dobré, když budete s námi.

DOBRA.AUKCE.CZ

Kapacita sálu je omezená. Proto vás prosíme, potvrďte nám svou účast do 25. října 2016 na adrese spolu@diakonie.cz

Bořek Šípek – Angelos, sklo, 2014

Milan Pekař - Váza, keramika, 2016