11. 2. 2016 – Devátý rok organizujeme postní sbírku, letos měníme adresáty: postní sbírku 2016 vyhlašujeme na podporu lidí, kteří žijí v uprchlických táborech v severním Iráku.

Osm let běžela v Diakonii postní sbírka na podporu pracovních příležitostí žen v Bahir Daru v Etiopii. V roce 2012 se k Diakonii připojily také sbory ČCE a shromáždily za 4 roky pro etiopské ženy téměř 2 000 000 korun. Vloni jste pro etiopské ženy, jejich děti a sirotky shromáždili 325 810,50 Kč. Od roku 2012 to jsou téměř dva miliony korun, přesně 1 959 296,79 Kč. Děkujeme Vám!

Letos měníme adresáty sbírky. Lidé prchající ze svých domovů se stali jedním z hlavních témat současnosti.

Postní sbírka 2016

Postní sbírku 2016 vyhlašujeme na podporu lidí, kteří žijí v uprchlických táborech v severním Iráku.

Pro uprchlíky

Co už jsme udělali a co uděláme

Už několik let podporujeme Syřany, kteří žijí v uprchlickém táboře Za´atarí v Jordánsku. Od roku 2015 pracujeme také v táborech na severu Iráku, kde našli útočiště lidé utíkající před tzv. Islámským státem.

Vloni dostalo hygienické balíčky:

• 1020 rodin v provincii Dohúk, balíčky pokryly potřeby jedné rodiny na 4 měsíce
  • 21 základních a středních škol (celkem 20 499 studentů) za více než 31 000 eur.

Letos pořídíme hygienické balíčky na 1 rok pro:

• všech 800 rodin, které žijí v táboře Dawdia
  • pro 12 škol, to je 9 051 žáků, v okresech Amedia a Zakho.

K postní sbírce

Doprovodné materiály

Pro postní období jsme připravili nové doprovodné materiály:

• informace o práci Diakonie v Iráku,
  • fotky z táborů,
  • dvě zamyšlení a tři modlitby,
  • videa natočená našimi kolegy přímo v Iráku,
  • plakáty a bannery k propagaci sbírky velikosti A4 v černobílém i barevném provedení.

Přednášky

Rádi přijedeme přímo k Vám s přednáškou a promítáním fotografií o životě lidí v zemích, kde pracujeme. Napište nám, domluvíme se.

Děkujeme za podporu sbírky Synodní radě ČCE.

Příspěvek ke sbírce na podporu lidí v uprchlických táborech v severním Iráku posílejte na účet Postní sbírky 2016, číslo účtu 2400384700/2010, variabilní symbol 318xxxx (xxxx=číslo sboru).

Každý, i nepatrný příspěvek může pomoci. Děkujeme Vám.

Postní sbírka 2016