5. 6. 2017 – Srí Lanku zasáhly nejhorší záplavy od roku 2003. Kvůli povodním a sesuvům půdy zahynulo více než 200 lidí a další se pohřešují. Záplavy se dotkly asi půl milionu obyvatel zejména na severu a západě Srí Lanky. Na 73 000 z nich muselo opustit své domovy. Diakonie vyhlašuje sbírku na pomoc s obnovou země. Lidé potřebují zdravotní péči a přístřeší.

Obnova po záplavách: opravy domovů a škol

Oslovili jsme partnery přímo na místě. Podle nich probíhala dobře bezprostřední pomoc po povodních, jako jsou dodávky jídla a vody. Na obnovu zpustošených škol, domů a silnic ale zdroje chybí. „Nyní je potřeba pomoci obětem záplav vrátit se co nejdříve k normálnímu životu,“ napsal nám doktor Deshapriya, koordinátor globální iniciativy proti chudobě. Proto jsme se rozhodli pomoc na Srí Lance podpořit vyhlášením veřejné sbírky.

Pomozte obětem záplav na Srí Lance

• Rychlá platba kartou či převodem
  • Převodem z účtu: číslo účtu veřejné sbírky 292949292/0300, variabilní symbol: 324
  • Pošlete DMS na číslo 87 777 ve tvaru:
  • DMS DIAKONIEPOMOC 30
    DMS DIAKONIEPOMOC 60
    DMS DIAKONIEPOMOC 90

Cena DMS je 30, 60 nebo 90 Kč. Více na www.darcovskasms.cz.

Jak váš dar pomůže?

Lidé na Srí Lance potřebují přístřeší, zdravotní péči a obživu. Povodním předcházela velká sucha, která je připravila o většinu úrody. To, co zbylo, zničily záplavy. Kromě okamžité pomoci lidem v ohrožení života je tak potřeba myslet i na budoucnost. Ve spolupráci s místními chceme vytvořit dlouhodobý plán obnovy pro konkrétní vesnice. Ten směřuje k tomu, aby byli v budoucnu vůči nepřízni počasí méně zranitelní a našli nové zdroje obživy.

Čtěte víc: Co se děje na Srí Lance

Povodně na Srí Lance sri lanka

Více info vám poskytne Zdeňka Sobotová, sobotova.spolu@diakonie.cz, tel. 730 182 571

Záplavy na Srí Lance v obrazech