Chcete s námi tvořit bezpečnější svět?

Vyberte si způsob, na jaký máte čas:

Dobrovolnictví

Vítáme pomoc dobrovolníků v následujících oblastech:

Pomoc při povodních v České republice: máme síť víc než 700 dobrovolníků, kterým několikrát do roka nabízíme školení a připravujeme je na pomoc při případné příští povodni.

Dlouhodobé dobrovolnictví v zahraničí: vysíláme dobrovolníky k našim partnerským organizacím v zahraničí. Dobrovolná služba obvykle trvá půl roku až rok.

Dlouhodobé stáže v oddělení PR a fundraisingu: nabízíme půlroční stáže (10–20 hodin týdně) pro studenty a absolventy. Naučíte se spravovat sociální sítě, psát příspěvky, poznáte základy péče o dárce a správy databáze kontaktů.

Příležitostná výpomoc na akcích pro veřejnost: jezdíme na festivaly, pořádáme dny otevřených dveří a různé osvětové akce. Využijeme každé šikovné ruce i lidi, kteří se budou starat o návštěvníky.

Chcete se stát dobrovolníkem?

Nechte nám svůj kontakt níže, ozveme se vám.

Chci být dobrovolníkem
Sending

Kariéra

Chcete s námi pracovat jako profesionál?

Právě teď hledáme ředitele střediska

O středisku

Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie ČCE zajišťuje humanitární pomoc v Jordánsku, Libanonu nebo Myanmaru a rozvojovou spolupráci v Zambii, Moldavsku i jinde. Pomáhá v ČR při povodních a pracuje s několika sty dobrovolníky připravenými zasáhnout v případě mimořádné události v ČR. Vysílá dobrovolníky i do zahraničí v rámci projektu EU Aid Volunteers. V českých obcích realizuje projekt Odolná obec, zaměření na předcházení povodním a jiným mimořádným událostem ve spolupráci s úřady, záchrannými složkami, školami i občany. To vše s desetičlenným týmem zaměstnanců, který právě teď hledá ředitele.

Co budete dělat?

Ředitel střediska odpovídá ze personální a finanční řízení organizace, její strategické směřování a kvalitu jejích projektů.
Zajišťuje dobré vztahy střediska s partnery a institucionálními donory v ČR i v zahraničí.
Reprezentuje středisko v Diakonii ČCE a Českobratrské církvi evangelické, která je naším zřizovatelem.

Více informací a přihlášky na: bit.ly/reditel_HRS

Výstavy fotografií

Nabízíme k zapůjčení fotografie, které pořídili naši kolegové v zemích, kde pracujeme.

Fotografie jsou nalepené na kapa deskách. Lehce je přenesete a vystavíte či pověsíte ve vašich prostorách.

Irák 2015

– černobílé fotografie z uprchlických táborů na severu země, rozměr 580 x 380 mm. Náhled fotografií, foto Eliáš Molnár.

Jordánsko – „Mé jméno není uprchlík.“

– barevné fotografie z uprchlického tábora Zátarí, rozměr 580 x 380 mm. Náhled fotografií, foto Jiří Pasz.

Zambie – Freedom

– barevné fotografie z projektů podpory vzdělávání a drobného podnikání žen, rozměr 580 x 380 mm. Náhled fotografií, foto Kateřina Novotná a Bellah Zulu.

Barma/Myanmar

– 5 barevných fotografií dětí v barmských uprchlických táborech, rozměr 1925 x 1250 mm. Náhled fotografií, foto Eliáš Molnár.

Rádi vám fotografie půjčíme, napište nám na adresu pfannova.spolu@diakonie.cz nebo zavolejte na číslo 734 351 493.

úvodní panel k výstavě fotografií

Newsletter

Rádi vám napíšeme, co právě děláme, co připravujeme nebo ze které země jsme dostali čerstvé zprávy.
Chceme totiž, abyste věděli, jak se vaše podpora mění životy lidí.

Fotku ze začátku června nám poslala naše kolegyně Kamila z Myanmaru (Barmy).